fredag 27. juli 2012

Statsministeren takket folket

Etter å ha talt til minne om ofrene, til trøst for pårørende og etterlatte og til heder for alle hjelperne, avsluttet statsministeren minnenes søndag med en tale til oss alle.

- Vi hadde et valg. Vi kunne stengt oss inne bak fryktens dør og reist gjerder av mistillit. I stedet åpnet vi opp og bygget broer av tillit. Det var vårt spontane svar på vold i fjor. Vi valgte rett, sa statsminister Jens Stoltenberg da han talte under den nasjonale minnekonserten på Rådhusplassen i Oslo søndag kveld.
Rundt 50.000 hadde på ny samlet seg i en markering for samhold, kjærlighet og mangfold. Konserten markerte avslutningen på en søndag som helt og holdent har stått i minnenes tegn med en rekke markeringer landet rundt. I sine taler var Stoltenberg nøye med å snakke rett til de berørte - som overlevende, pårørende og etterlatte og de frivillige hjelperne fra Utvika.
Til slutt snakket han til oss alle.
- Det er så uendelig mange: lærere, helsepersonell, prester og imamer. Dere som har stilt opp for en nabo, kollega, venn eller slektning. Summen av alles innsats gjør at vi kan rette blikket framover i håp og tro. Håp om at de som fortsatt lider skal få trøst. Tro på samhold, toleranse og anstendighet, sa Stoltenberg. (©NTB)

Hentet fra: aftenposten.no
Svein Solum