tirsdag 24. juli 2012

Costa-skipsvraket har blitt en turistattraksjon

(VG Nett) Seks måneder etter at Costa Concordia forliste ligger vraket fortsatt synlig utenfor Giglio i Italia.

Det 290 meter lange skipet har blitt til stor plage for de lokale på øya, som mener det ødelegger utsikten. Turistene derimot strømmer til for å ta bilder.

Før skipbruddet var Giglio Porto et sted der rike mennesker slo seg til med yachtene sine, men nå er yachtene erstattet av ferger fulle av turister.

Hver dag kommer hundrevis av turister med båt fra fastlandet for å se det kjente skipsvraket, ifølge NBC News.

Costa Concordia forliste 13. januar i år, og kostet 32 mennesker livet. Det var 4229 personer om bord da skipet gikk på grunn. Kapteinen og åtte andre, blant dem tre av eierne, er under etterforskning etter forliset.


At vraket nå har blitt en turistattraksjon er enkelte i lokalbefolkningen svært imot.

- Noen trykket bilder av vraket på t-skjorter og postkort, og prøvde å selge modeller av det, sier Costanzo Basini til NBC News. Han er tidligere kaptein og driver i dag en suvenirbutikk i Giglio Porto.

- Det er skammelig. Tenk på familiene til ofrene.

Skipsvraket skal etter planen heves og taues bort for å bli hugget opp, men det kan ta så mye som et år å få jobben gjort.

Resultatet fra de tekniske undersøkelsene skulle egentlig legges fram lørdag 21. juli, men på grunn av tekniske problemer med analysen er det utsatt til 15. oktober.

Hentet fra: vg.no
Svein Solum